About

Thursday, October 11, 2012

Oi Anwar..Al-Qaradawi kirim salam kat kau!KUALA LUMPUR : Tokoh ulama terkemuka,Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi mengutus surat kepada kerajaan Malaysia bagi menghargai sumbangan negara ini dalam membantu rakyat Palestin.Menurut Pengerusi Lembaga Pengarah Yayasan Al-Quds Malaysia,Nasharudin Mat Isa,surat daripada ulama tersohor berkenaan diserahkan oleh Timbalan Pengarah Al-Quds Beirut,Dr. Aiman Zaidan kepada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, semalam, selepas Majlis Perasmian Seminar Dakwah Nasional di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini.

sumber: beruangbiru
 ''Al-Qaradawi yang merupakan Pengerusi Majlis Pemegang Amanah Yayasan Al-Quds International yang beribupejabat di Beirut mengucapkan terima kasih kepada kerajaan dan rakyat Malaysia di atas sumbangan berterusan terhadap isu Palestin. Beliau juga menghargai sumbangan berjumlah AS$5 juta oleh Malaysia yang disampaikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini bagi membiayai pembinaan sebuah kolej kesihatan di Al-Quds,'' katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Nasharudin, selain menghargai keprihatinan Malaysia dalam isu Palestin, Al-Qaradawi juga mendoakan kesejahteraan Najib, Muhyiddin, kerajaan dan rakyat Malaysia. ''Al-Qaradawi yakin bahawa Malaysia akan terus memberi sumbangan dan sokongan terhadap isu-isu Islam serta umat Islam seluruh dunia khususnya di Palestin,'' katanya.- Utusan Malaysia

Nota Kaki:
Suatu ketika dahulu Ulama' Al-Qaradawi tersohor ini telah dimanipulasikan kenyataannya oleh pembangkang terutama sekali si Anwar Al-Juburi. Begitu hebatnya manipulasi itu sehinggakan sumpah mubahalah Sdr. Saiful Bukhari yang telah diliwat oleh Anwar Binawe ini menjadi bahan gelak puak pembangkang. 
Sehingga kini sumpah Saiful Bukhari tidak dibalas oleh Anwar Binawe. Atas sebab kononnya dinasihati oleh pakar agama yang tah sapa-sapa maka Anwar Binawe mengambil keputusan untuk tidak bersumpah walaupun dengan cara itu dapat membersihkan saki-baki maruahnya yang tinggal. Sudahlah tidak mahu bersumpah, gambar Saiful Bukhari mengerjakan umrah pun di'super-impose'nya..konon Anwar sedang berumrah!. Bertaubatlah Anwar..
tersembur air nescafe aku tengok gambar binawe ni..puii

No comments:

Post a Comment