About

Monday, January 9, 2012

901 - Antara Anwar dan Saiful..


Pagi ini mahkamah akan menentukan sama ada Anwar Ibrahim bersalah dalam kes meliwat Saiful Bukhari atau tidak. Susulan dari keputusan dari mahkamah sebentar nanti, Pakatan Rakyat telah mengusulkan agar penyokong di kalangan mereka supaya turun beramai-ramai bagi membuktikan ketotokan mereka terhadap perjuangan kote bengkok Anwar Ibrahim.


Beberapa rakan blogger asam telah membuat tinjauan ke beberapa tempat yang dikatakan bakal menjadi 'port' panas pagi nanti dan ternyata keadaan sunyi sepi. bukan maksud sunyi sepi bermaksud tiada orang, ada memang ada beberapa kumpulan kecil manusia yang telah hadir namun jumlahnya tidaklah ramai. barangkali ini kerana esok adalah hari bekerja. dengan kesesakan jalanrayanya, kesibukan ibubapa menghantar anak ke sekolah dan hari bekerja mungkin menjadi punca kelengangan 'port' panas ini.


Apa yang menarik perhatian asam, sejauh manakah kita selaku rakyat yang telah dijamukan di kaca televisyen, radio, platform internet selama beberapa tahun mengenai kes liwat Anwar Ibrahim ini dapat menerima keputusan mahkamah?


Jika Anwar didapati bersalah meliwat..bagaimana reaksi anda dan jika Anwar didapati tidak bersalah atas sebab teknikal bagaimana pula reaksi anda?
Asam bersama rakan-rakan blogger lain Papagomo, RBF, Parpukari, Darul Ehsan Today, Gerakan Anti PKR, Media Info kita dan AIDC telah berkesempatan menemui Saiful Bukhari beberapa hari lepas bagi mendapatkan reaksi beliau mengenai tarikh 9hb. Januari dan kebarangkalian keputusan mahkamah. Ternyata Saiful Bukhari tenang malah bersedia menerima apa jua keputusan mahkamah. Pucuk pangkalnya beliau telah melakukan yang terbaik untuk menegakkan HAQ. Tanggungjawab beliau untuk menegakkan kebenaran telah terlaksana dengan baiknya. Selebihnya beliau berserah kepada Yang Maha Kuasa..
Kepada Anwar Ibrahim, asam berharap agar kebenaran bakal timbul pada pagi ini dan bersedialah anda ke penjara atas kesalahan dunia yang anda lakukan..
Kepada Saiful Bukhari, bro..since 3 tahun 6 bulan lepas kami bloggers jalanan telah bersatu membantu perjuangan anda mengikut kesesuaian kami selaku bloggers..kami akan terus menyokong anda! terima kasih atas keberanian anda mengenengahkan perilaku jijik manusia bernama Anwar Ibrahim.
Dunia mungkin lepas..Akhirat CONFIRM takkan terlepas!

1 comment:

  1. Lu org para bloogger pencacai Umporno lepas ni tak usah cerita pasal politik lah!....selalu kantoi!...lu org semua kena kencing!..kahkahkah!..pi tonggeng bontot kat belakang mati lagi baik!...kahkahkah!...taraf lu org tukang pikul tong taik Umno!..itu saja!..kahkahkah!

    ReplyDelete