About

Saturday, April 30, 2011

Anwar Punya Pasal, Masjid Jadi Macam Pasar !!

salam seDunia..


Kita sedia maklum bumi Malaysia kini kecoh akan kes perbicaraan Anwar, video seks Anwar malah kekecohan yang terkini berlaku sejurus selepas solat Fardhu Jumaat petang tadi di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul. Insiden tolak menolak, maki-memaki malah ada juga yang kena sedas-dua pukulan rambang. Kekecohan berlaku di dalam kawasan beribadat di Masjid Amru Al-As. Astaghfirullahalazim..DAH SERUPA MACAM ZAMAN JAHILIYAH !!


Oh Melayu! Melayu itu Islam dan Islam itu Melayu !! Apakah kau LUPA bahawa Masjid itu rumah Allah s.w.t.? Dan apakah kau LUPA bahawa kita ditegah membicarakan mengenai perkara DUNIAWI di dalam rumah Allah s.w.t.?  Sedar atau tidak setelah asam melihat bukti video yang dipaparkan di blog-blog & di facebook, asam menjadi tergamam! Tergamam bukan atas sebab kekecohan itu tapi asam tergamam kenapa kita Melayu bertelagah sesama sendiri? di rumah Allah s.w.t. pulak tu??? Yang segerombolan menyokong upacara sumpah laknat manakala yang segerombolan lagi nak melarang upacara sumpah laknat! 


Apa korang tak pernah terfikir impak dari kekecohan korang membuatkan bangsa lain senyum sampai ke telinga? BINGAI !!


Anwar yang sedap berjubor dengan China Doll tu yang korang bermati-matian pertahankan sampai kena tumbuk, pijak, maki tu nak buat apa ? 
Insaflah! Bertaubatlah! Berfikirlah! Bersatulah!! korang semua dah besar panjang..belajar tinggi-tinggi tapi BINGAI tahap tu jugak..jika Tanah Melayu ni jatuh ke tangan bangsa lain, mana korang nak pergi ? 

Negara lain berpolitik jugak tapi takda sampai melebihi batas keAGAMAan !

p/s: Lepas korang terpekik-terlolong dalam masjid tu, korang ada baca doa keluar masjid? 


1 comment:

  1. Yang dok mengamok tak tentu pasai buat apa, dia nak sumpah biak pi dekat dia la, hampa sakit kat mana.Nak tunjuk sangat hampa tu tak cerdik atau tak cukup seringit.

    ReplyDelete